Лора Василева - Специалист управление на човешките ресурси в "Гранд Хотел Милениум София"

Лора Василева - Специалист управление на човешките ресурси в "Гранд Хотел Милениум София"

Моят път към мечтаната работа
4 мин. за прочитане
  1. Лора Василева - Специалист управление на човешките ресурси в "Гранд Хотел Милениум София"

Рубриката „Моят път към мечтаната работа“ представя лични разкази за кариерно приключение, по пътя към обичаната професия.

Мечтаната работа не е само наивно детско желание. Възможно е да реализираш мечтите си, свързани с професия и кариера и тук – в България. Това са историите на тези, които са го постигнали.

В тази статия ще ти представя кариерния път на Лора Василева - Специалист управление на човешките ресурси в „Гранд Хотел Милениум София“. С Лора се запознахме  по време на обучение и останах впечатлена от нейната ненатрапчива професионална увереност,  оживление и нескрит блясък в очите, които се появяват всеки път, когато представя професията си. Като колекционер на истории на професии, веднага я помолих да се включи в тази рубрика, но и без да е кариерен консултант, човек лесно може да разпознае енергията, мотивация и отдадеността, характерни само за тези, които обичат истински своята работата.

ЗДРАВЕЙ, ПРЕДСТАВИ СЕ С НЯКОЛКО ДУМИ!

Здравейте, Казвам се Лора Василева, Специалист управление на човешките ресурси в „Гранд Хотел Милениум София“, с повече от 15 години опит в хотелиерската индустрия.

Започнах кариерата си в далечната 2003г., в София, като Администратор рецепция в 3-звезден столичен хотел. Впоследствие завърших Международен туризъм в УНСС, работейки за Гранд Хотел София и оттогава до ден днешен съм неизменна част от тази верига. Гранд Хотел Милениум София е български хотел, част от групата хотели на „НИКМИ“ АД, сред които също са „Гранд Хотел София и новооткрития  "Kings‘ Valley Medical and Spa Hotel".

Завършила съм магистърска степен „Бизнес администрация“ със специализация „Управление на човешките ресурси“ Непрекъснато се старая да повишавам квалификацията си, участвайки в курсове и обучения за повишаване на личностни и професионални умения в България и в чужбина. Имах възможността да почерпя опит и знания в един от най-добрите университети - Ecole Hoteliere Lausanne, Switzerland.  

КАКВА ИСКАШЕ ДА СТАНЕШ КАТО ПОРАСНЕШ?

Никога не съм си задавала този въпрос! От малка смятам, че всичко в живота има причинно-следствена връзка, тоест трябва да дадеш, за да получиш. Още от дете много обичам да обгрижвам хората, да анализирам реакциите и поведението им. Винаги съм се радвала много, когато със семейството ми посрещаме гости у дома. И, като че ли професията сама ме намери. 

НАРИЧАШ РАБОТАТА СИ „МЕЧТАНА“, КАКЪВ БЕШЕ ТВОЯТ ПЪТ КЪМ НЕЯ?

Никога не съм се водила в живота си по списъци и предварително зададени цели, които на всяка цена трябва да достигна. Пътят ми премина през различни етапи, достигайки до няколко „мечтани“ позиции с много труд, постоянство и постигнати резултати. Щастлива съм от факта, че по професионалният ми път съдбата ме срещна с хора, които открито мога да определя като свои ментори, хора, от които се опитвах да взема най-доброто. 

МЕЧТАНАТА РАБОТА ИМА ЛИ МИНУСИ?

Майсторлъкът е в това да добавиш още една чертичка и да превърнеш минуса в плюс. Във всеки аспект на живота срещаме трудности и препятствия, определяйки ги като минуси. Обръщайки се назад мога да кажа, че тези минуси, всъщност са били много полезни за мен, за изграждането ми като личност и професионалист. 

КАКВО ТЕ ЗАРЕЖДА В РАБОТАТА ТИ?

Професията ми е дала много емоции, срещи с интересни и мъдри хора, предлагала ми е палитра от различни професионални и житейски ситуации. Работата и средата са ми помогнали да разширя мирогледа си и в допълнение към доброто образование и ролята на семейството ми, са ме превърнали в човека, когото хората познават. Зарежда ме това, че имам добро и подкрепящо семейство, прекрасни колеги и интригуваща и динамична работа. 

КАКЪВ Е ТВОЯТ СЪВЕТ КЪМ ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ НЕЩО, КОЕТО НЕ Е ТОЧНО ТЯХНОТО?

Ще отговоря на този въпрос с една сентенция, която чух преди време:

"Усилената работа за нещо, за което не те е грижа, се нарича стрес. Усилената работа за нещо, което обичаш, се нарича страст".

Човек не може да опита всичко и да бъде навсякъде, важното е да разбере къде иска да бъде.

 

Ако все още търсиш своята мечтана работа, като кариерен консултант ще се радвам да ти помогна по пътя към нея. Запази час за кариерна консултация на 0889473424 или тук  .

Мария Илиева

Мария Илиева

Здравей, казвам се Мария Илиева.
Аз съм кариерен консултант и специалист "Подбор на персонал".
Ще ти помогна да намериш мечтаната работа.