Блог

  1. Блог

Бърнаут: когато кариерата се превърне в прегаряне

Терминът Burnout, въведен през 70-те години на миналия век, оприличава хората на сгради, изгарящи под натиска на живота. Разпознайте прегарянето: емоционално и физическо изтощение, цинизъм и проблеми със съня. Причините за появата му включват прекомерна или монотонна работа, лош баланс между работа и личен живот, липса на контрол, подкрепа, яснота или конфликти. Начин за преодоляването на професионално прегаряне може да бъде работа с кариерен консултант за подкрепа и обмисляне на промени в работата или нова кариера.

Ползите от дауншифтинг

Концепцията за дауншифтинга - предефиниране на успеха, приоритизиране на време и спокойствие пред високи доходи и обществено признание. 

Лора Василева - Специалист управление на човешките ресурси в "Гранд Хотел Милениум София"

Като кариерен консултант, колекционирам истории на хора, които обичат работата си. В тази статия Лора Василева - Специалист управление на човешките ресурси в "Гранд Хотел Милениум София", разказва за своя професионален път.

Мечтаната работа: Мит или реалност

Мечтаната работа е реалност, но изисква усилия и приемане на предизвикателствата по пътя. Аз намерих своята, като кариерен консултант съм готова да ти помогна в намирането на твоята.

Дауншифтинг по пътя към смисъла

Дауншифтинга е житейска и кариерна промяна, алтернатива на забързания начин на живот, в който пропускаме истински важните неща - да бъдем себе си, да бъдем с любимите си хора, да бъдем щастливи.

Аналитична парализа или Защо не можем да вземем решение

Ако често се колебаеш и премисляш всевъзможни варианти, може би страдаш от аналитична парализа. Тя ни  пречи да вземаме решения и препятства пътя ни напред. Научи как да я преодолееш.

Кариерно консултиране

Кариерното консултиране е ценен инструмент за всеки, който иска да вземе информирано  решения относно своята кариера и образование. Работата с кариерен консултант, помага на хората да разберат по-добре себе си и пазара на труда, да проучат потенциални професионални възможности и да разработят стратегии за успешна реализация в  избраната от тях сфера.

"Нова работа" - новогодишно обещание

Няколко кратки съвета от кариерен консултант, как да превърнеш желанието си за професионална промяна от новогодишно обещание в реалност.

Как да работим от вкъщи безопасно

Като кариерен консултант отдавна следя тенденцията зa работа от вкъщи. Експертите прогнозираха, че в САЩ, дистанционно ще могат да работят по-голям процент служители чак след десетилетие. Имайки предвид, че българския […]

Наталия Цветкова – психолог

Рубриката „Моят път към мечтаната работа“ представя лични разкази за кариерно приключение, по пътя към обичаната професия. Мечтаната работа не е само наивно детско желание. Възможно е да реализираш мечтите […]