Интервю за работа – 5 признака за успех

Интервю за работа – 5 признака за успех

Интервю за работа
2 мин. за прочитане
  1. Интервю за работа – 5 признака за успех

Познато ли ти е чувството, когато чакаш телефонното обаждане след интервюто за работа и започваш да се чудиш дали е минало добре? Ето няколко признака, които подсказват, че това е било така:

Интервю за работа по дълго от 30 мин.

Обикновенно интервюто за работа продължава около 30 мин. Дългият разговор винаги е признак за успех. Работодателите търсят човек, на който могат да се доверят. Всички по-лесно вярваме на хора, които познаваме. Това, че интервюиращия иска да знае повече за теб е добър знак – той/тя иска да ти се довери. Не отговаряй с “Да” и “Не”, а се страй да дадеш максимално положителна информация за себе си.

Бъдещи проекти на фирмата

Когато в едно интервю за работа научиш какви са плановете за развитие на фирмата е знак, че работодателя те харесва и си представя, че си човек, който би бил от полза не само на една длъжност.

Общ език

Като специалист “Подбор на персонал” съм присъствала на много срещи между работодатели и кандидати за работа. Най-успешни са тези, в които двете страни заговорят на “един език”. Използват термини или говорят за неща от “кухнята”. Когато аз като неспециалист в дадената сфера, започна да неразбирам разговора, ми става ясно, че съм си свършила добре работата.

Подобен външен вид

Всеки работодател търси служител, с когото би се разбирал и който да пасне на фирмената култура. Това, че сте облечени сте в един стил е добър знак. Така си по-познат и разбираем, и ще те припознаят като един от “нашите “.

Ако ги харесаш и ти

В едно интервю за работа има две страни. От едната е работодателят, а от другата си ти. Ако на теб не ти е харесал интервюиращия или неговото предложение, не очаквай продължение на разговора. Обикновено, ако ти си с добри впечатления от срещата, най- вероятно и оценката на другата страна е положителна.

Ако имаш допълнителни въпроси или се нуждаеш от помощ при търсенето на работа, не се колебай да се свържеш с мен на тел. 0889473424 или тук.

Ще се радвам да ти помогна.

Мария Илиева

Мария Илиева

Здравей, казвам се Мария Илиева.
Аз съм кариерен консултант и специалист "Подбор на персонал".
Ще ти помогна да намериш мечтаната работа.