Александра Янкулова – Директор Продажби

Александра Янкулова – Директор Продажби

Кариера
4 мин. за прочитане
  1. Александра Янкулова – Директор Продажби

Александра е от типа хора, към които е невъзможно да останеш безразличен.  Ще те впечатли със своята енергия, увереност  и позитивизъм.  Веднага разбираш, че е човек със силен дух, който върши всичко с плам. Точно този пламък в очите, когато ми разказа за нейната работа, ме накара да взема следващото интервю.

1.Здравей, представи се с няколко думи:

Казвам се Александра, на 31 години съм и съм Директор Продажби в агенция Insight Events. Както името на компанията ни го подсказва, ние се занимаваме с организирането на корпоративни събития от всякакъв вид – конференции, конгреси, специални събития, партита, както и бизнес пътувания, тийм билдинги и всички подобни.

2.Каква искаше да станеш като пораснеш?

Като малка исках да стана адвокат. Но като тези по американските филми, с хитрите ходове и сърцераздирателните заключителни речи. Смятам, че много щеше да ми се отдава, защото имам силно развито чувство за справедливост и умея да боравя с речта. След големи разсъждения и кратък досег с адвокатската наука обаче, прецених, че това е малко органичаващо за човек като мен, който има нужда от ежедневно разнообразие от случки, предизвикателства, нови контакти, пътувания и креативна работна среда. А и чисто практически погледнато, адвокат не можеш да си туко така навсякъде по света. Все пак си има местни закони, наредби и т.н. подробности, които допълнително щяха да ме ограничат, ако бях решила да замина извън България (както и стана в последствие). Така направих 180 градуса промяна и се насочих към съвсем друга сфера.

3.Наричаш работата си „мечтана“ , какъв беше твоят път към нея?

Аз идвам от хотелиерския бизнес. Завършила съм Hospitality Management и от първия ми стаж насам съм работила все в хотели. Опитът ми е шарен – работила съм за няколко от световните хотелски вериги, в няколко големи града в Европа и Америка. Аз съм от този вид хора, които (учудващо) могат да отговорят на въпроса “къде се виждаш след 5 години”. Учих това, което сама си избрах и почуствах за правилно, винаги съм вървяла по един планиран път и нещата така са се нареждали, че съм попадала все на страхотни работни места. Разбира се, тръгнала съм от стажантско ниво и съм преминала през различни етапи и отдели. Страстта си, обаче, открих в сферата на събитията и последните ми години в хотелите са били имено на подобна позиция. Като човек със завидни организационни умения това ми пасна идеално. Преди година се върнах в България и сметнах, че имам нужда от промяна. Но не кардинална. Аз не рискувам туко така. Исках да се занимавам с нещо, което е близко до моя опит със събитийния мениджмънт, но да ми носи и нещо ново, някакво предизвикателство. Предложението от Insight Events дойде точно навреме и ето ме сега тук в новото ми амплоа

4.Мечтаната работа има ли минуси?

Смятам, че прекаленото отдаване на работата, било то и мечтаната такава, често се превръща в минус. Важно е човек, да знае къде е границата и да разпределя времето си и приоритетите си.

5.А какво те зарежда в работата ти?

В работата ми най-вече ме зарежда динамиката в ежедневието. Както в хотелиерството, така и в агенцията, няма един ден еднакъв с друг. Постоянно се изправяме пред нови предизвикателства и случки. Това носи страхотно разнообразие и нова енергия в работния процес. Харесвам креативната среда на работа, мисленето на идеи, стъпките в организирането на едно събитие от А до Я. Това са моментите, когато натоварването е най-голямо, но също и удовлетворението, когато видиш, че си създал нещо, което оставя спомени у хората, така наречения Wow! ефект.

6.Какъв е твоят съвет към тези, които работят неща, които не са точно техните?

Както знаем, срамна работа няма. Човек не винаги има късмета да работи наистина това, за което е роден и трябва все пак да е благодарен, че има какво да работи. Но също така има и много хора, които имат избор и биха могли да променят работната си среда или да се преквалифицират, но просто не предприемат крачката. Съветът ми към тези хора е да не се страхуват от промяната, да опитат нещо ново, да излезнат от руслото… Съдбата обича смелите, а и както е казал Конфуций – “Намери си работа, която ти харесва и никога повече няма да ти се налага да работиш”.

Ти намери ли своята мечтана работа?  Ако  все още я търсиш и имаш нужда от помощ не се колебай да се свържеш с мен на 0889473424 или тук .

Мария Илиева

Мария Илиева

Здравей, казвам се Мария Илиева.
Аз съм кариерен консултант и специалист "Подбор на персонал".
Ще ти помогна да намериш мечтаната работа.