Професионални умения от дивана

Професионални умения от дивана

Кариера
5 мин. за прочитане
  1. Професионални умения от дивана

Ситуацията, в която се намираме в момента е доста нестандартна, но това не означава, че не можем да извлечем ползи от нея. Сега е идеалното време, да се подготвиш за по-доброто утре или с други думи:

Ако живота ти поднесе лимони – повиши професионалната си компетентност 😊

Можеш да извлечеш максимална полза от ситуацията, като отделиш време за подобряване на професионалните си умения. Не си губи времето пред телевизора или в социалните мрежи, а се възползвай от многобройните възможности за безплатни онлайн обучения, които са налични в момента. Има много надеждни световни и български онлайн платформи, които предлагат курсове за придобиване на конкретни знания като чужд език или софтуерна програма или техники за подобряване на меките умения, като управление на времето, ефективна комуникация, презентиране и др.

Електронни платформи за курсове

Изучавай чужд език безплатно с платформи като :

професионално CV

Изготвяне на професионално CV info@namerirabota.com/0889473424

OPENCULTURE  – колекцията включва уроци на 48 езика, включително испански, френски, английски, мандарин, италиански, руски и др.

DUOLINGO– предимството на сайта е, че предлага обяснение на майчин език, за съжаление обаче няма българска версия.

BUSSU– eдна от най-популярните платформи, Busuu може да се похвали с над 50 милиона потребители на роден език. Ставайки част от социална общност имаш възможност да научиш езици от другите в нея. Сайта предлага сертификат GSET (Global Scale of English Tests), ако си изучавал/а английски и искаш да видиш на какво ниво са ти знанията.

Повиши безплатно маркетинг и дигиталните си умения и получи сертификат от :

DIGITAL GARAGE – безплатно обучение на български език по онлайн маркетинг, за придобиване на умения, необходими за развитието на бизнеса и кариерата.

GOOGLE ANALYTICS ACADEMY  ще научиш за инструментите за измерване на Google, така че да можеш да развиваш бизнеса си чрез интелигентно събиране и анализ на данни

Овладей компютърни програми

Подготовка за интервю за работа

Подготовка за интервю за работа info@namerirabota.com/0889473424

EDX e общност от над 5 милиона учащи се. Предлага онлайн курсове на някои от водещите световни научни и технологични университети като MIT, Harvard, University of California Berkeley, Caltech, Хонконгския университет за наука и технологии, Университета в Пенсилвания и университета в Мичиган и др.

THE OPEN EDUCATION DATABASE  или OEDb, улеснява намирането на курсове в различни дисциплини като обобщава безплатни онлайн класове, достъпни на друго място в мрежата. В момента има на разположение повече от 10 000 курса – всички безплатни. Има удобна секция за съвет за съвети, която помaга за правилния избор на онлайн обучението.

Нивото на IT курсовете, достъпни чрез OEDb, варира от начално до изключително специализирано. Например, тя включва връзки към Наръчник за начинаещи за InDesign, който е достъпен чрез iTunes, и курс по Advanced Analog Integrated Circuit Design от Националния университет в Сеул.

MIT OPEN COURSE WARE  Технологичния институт на Масачузец (MIT) оглавява движението Открити уроци (OCW) и разполага с богат каталог от безплатни ИТ курсове. Той включва материали за повече от 2000 теми, а сайтът е посетен от над 175 милиона души.

Подобри меките си умения или задълбочи знанията си и научи най-новото в твоята сфера в :

UDEMY е онлайн платформа за обучение на работещи и студенти, насочено към  за подобряване на уменията им свързаните с работата.   Към януари 2020 г. платформата има повече от 50 милиона обучаващи се, 57 000 инструктора и повече от 150 000 курса.

COURSERA – онлайн платформата работи с университети и други организации като предлага онлайн курсове по различни предмети, като инженерство, наука за данни, машинно обучение, математика, бизнес, компютърни науки, дигитален маркетинг, хуманитарни науки, медицина, биология, социални науки и др.

Електронни книги

Снимка за статия 4

 

Друга възможност за обогатяване на професионалните ти знания са електронните книгите, които в момента също могат да се намерят безплатни или на ниски цени. Те ще ти дадат задълбочено експертно мнение и добра подготовка по интересни за теб теми.

Най-поpулярните и богати на съдържание сайтове, където можеш да намериш безплатни електронни книги на български език са  CHITANKA, BOOKSBG и READBG 

Богата литература на английски език ще намериш безплатно в чуждестранни сайтове като:

GUTENBERG  библиотека от над 60 000 безплатни електронни книги, където доброволци дигитализират книги, за удоволствие и обучение.

LIBGEN е търсачка, която ви помага да изтеглите книги и статии, свързани с науката.

FREECOMPUTERBOOKS включва електронни книги  в категории като Компютър, Лекции, Математика, Туториали, Програмиране и Техническа литература.

LEANPUB  предлага електронни книги на езици за програмиране като JavaScript, C #, PHP или Ruby и ръководства.

ONLINEPROGRAMMINGBOOKS е безплатен сайт, който може да изтегля електронни книги и онлайн книги, включително разработване на мобилни приложения, програмиране, компютърни науки, уеб дизайн, софтуерно инженерство, информационни технологии, работа в мрежа и бази данни.

Повишаването на професионалните ти умения и компетенции ще ти бъде от полза, ако ти се налага да търсиш нова работа, искаш да намериш по-добра или пък обичаш работата си и искаш да се развиваш кариерно.

Като кариерен консултант ще се радвам да съм ти от полза в процеса на търсене на работа. Потърси ме за онлайн изготвяне на CV и мотивационно писмо, подготовка за интервю за работа или кариерно консултиране от дивана 😊.

Мария Илиева

Мария Илиева

Здравей, казвам се Мария Илиева.
Аз съм кариерен консултант и специалист "Подбор на персонал".
Ще ти помогна да намериш мечтаната работа.