Мони Ведев – Фризьор

Мони Ведев – Фризьор

Кариерно консултиране
3 мин. за прочитане

Познавам Мони отдавна, още от времето, когато аз самата се лутах в търсене на моята мечтана работа – той беше открил своята. Мил, внимателен и усмихнат. След 16 години работа като фризьор, все още търси нови професионални върхове и нарича това да правиш хората по-красиви и да им даваш самочувствие – мечтаната работа.

1. Представи се с няколко думи!

Казвам се Мони Ведев и съм на 37 години. Занимавам се 16 години с фризьорство и вече 10 години имам собствен салон и хора, които работят за мен. Имам участие и в още един бизнес, който е свързан с услуги в сферата на красотата.

2.Какъв искаше да станеш като пораснеш?

Исках да стана футболист и шофьор на ТИР. Но с течение на времето разбрах, че някои мечти могат да се сбъднат много лесно, а други въобще да не се случат.

3.Наричаш работата си „мечтана“, какъв беше твоят път към нея?

Може да се каже, че моят път беше предначертан. Това може да се потвърди от факта, че майка ми и баща ми са се запознали във фризьорския салон. Баща ми е ходел да се подстригва при майка ми. Аз съм израснал във фризьорския салон. И това, че станах фризьор беше логичното продължение на нещата, въпреки висшето ми образование. Но пък винаги съм искал да се занимавам и с други неща, защото когато познаваш бизнес модела, по- лесно можеш да го адаптираш и към друга сфера.

4.Мечтаната работа има ли минуси?

Обичам много работата си и я работя с удоволствие, но всяка работа има минуси и ние трябва да се борим с тях. Често се случва да изпаднем в период, в който мислите са ни погълнати от материалния живот и се изнервяме от дребни неща. Всеки по различен начин излиза от този период. Аз лично го правя като заминавам от големия град и съм някъде сред природата.

5.А какво те зарежда в работата ти?

На първо място ме зарежда това, че искам да се усъвършенствам. На второ място това е контактът ми с редовните клиенти. Много хубаво чувство.

6.Какъв е твоят съвет към тези, които работят нещо, което не е точно „тяхното“?

Всеки човек притежава силно качество, което му позволява да има  високо изразен талант в дадена област и колкото по- бързо човек го открие този талант, толкова по-добре. Другия вариант е да живееш живота по трудния начин, в който полагайки максимални усилия, жънеш средни резултати. Но съм сигурен, че все пак всеки сам знае кой път е поел и защо го е поел?

Ти намери ли своята мечтана работа?  Ако все още я търсиш и имаш нужда от помощ, не се колебай да се свържеш с мен на 0889473424 или тук .

 

Мария Илиева

Мария Илиева

Здравей, казвам се Мария Илиева.
Аз съм кариерен консултант и специалист "Подбор на персонал".
Ще ти помогна да намериш мечтаната работа.