Септември – време за нова работа

Септември – време за нова работа

Търсене на работа
2 мин. за прочитане
  1. Септември – време за нова работа

След ленивите летни месеци и изхарчените спестявания започваме да мислим за работа.

Често по време на отпуската си, откъснати от работното си ежедневие имаме възможност да премислим плановете си и да погледнем на професионалното си развитие под друг ъгъл. Много хора стигат до извода, че имат нужда от промяна.

Психолозите казават, че  най- добрият момент за търсене на нова работа е когато реално нямаш нужда от такава.  По този начин ще имаш сигурността на настоящата си нелоша длъжност и свободата да избираш, а не да започнеш на всяка цена.

Специалистите съветват да се съобразяваме и със своята лична ситуация. Дали е минал годишният ти отпуск,  дали е приключил работния ти проект и можеш да се фокусираш в друга посока или са отминали важни събития в личния ти живот,  са все фактори с които трябва да се съобразиш преди да решиш да търсиш нова работа.

С оглед на работните процеси и динамиката на  годината има различни периоди, през които търсенето на работа е по-лесно и бързо.

Септември и октомври са най- подходящите месеци ако искаш да смениш настоящата си работа.

Въпреки дългите уикенди през септември, оживлението в бизнеса се усеща. Може би ти е направил впечатление нарастващият брой на свободни позиции в сайтовете за обяви за работа.

Това е времето, когато повечето мениджъри са изкарали своите отпуски и са готови да попълнят екипите си. Имат време за интервюта и процесът по подбор се случва доста бързо.

Така, че потърси си последното CV. Разкраси го с нова снимка, добави му последната си позиция и основните си задължения и не пропускай  своите постижения, изкараните курсове и натрупаните ти нови компетенции.

Естествено не стреляй на посоки, подбери тези обяви и фирми, които наистина те привличат. Сега поне ще имаш избор предвид голямото търсене. Подготви се добре, напиши и мотивационни писма. Не трябва да изпускаш своето време.

Ако имаш нужда от изготвяне на CV и мотивационно писмо или от подготовка за интервю за работа, не се колебай да се свържеш с мен на тел: 0889473424 или тук .

Мария Илиева

Мария Илиева

Здравей, казвам се Мария Илиева.
Аз съм кариерен консултант и специалист "Подбор на персонал".
Ще ти помогна да намериш мечтаната работа.