Наталия Цветкова – психолог

Наталия Цветкова – психолог

Моят път към мечтаната работа
3 мин. за прочитане
  1. Наталия Цветкова – психолог

Рубриката „Моят път към мечтаната работа“ представя лични разкази за кариерно приключение, по пътя към обичаната професия.

Мечтаната работа не е само наивно детско желание. Възможно е да реализираш мечтите си, свързани с професия и кариера и тук – в България. Това са историите на тези, които са го постигнали.

Наталия Цветкова – “изключително лъчезарна, мотивираща и достъпна“, „компетентен, отговорен и добронамерен специалист“, „ мила, топла и упорита“ – така я определят с 3 думи, хората на които помага. Да бъде психолог и да помага на хората да бъдат щастливи е нейната мечтана работа. Моите 3 думи за нея са – емпатична, всеотдайна и разбираща. Щастлива съм, че професионалните ни пътища се срещнаха.

Здравей, представи се с няколко думи!

професионално CV

                     Професионално CV

Казвам се Наталия Цветкова и съм на 35 години. Клиничен психолог и психотерапевт, както и икономист (това трябваше да го завърша, защото се очакваше от мен).

Каква искаше да станеш като пораснеш?

В един момент, когато бях на 12, бях прочела цялата възможна детска литература и всички книги на Агата Кристи. Като алтернатива на криминалетата попаднах на Патриша Корнуел. В нея главната героиня беше толкова умна, съобразителна, разбира се красива и ПАТОАНАТОМ 🙂 Много дълги години си представях, че и аз ще стана патоанатом.

Наричаш работата си „мечтана“, какъв беше твоят път към нея?

Когато бях на 25, бях изключително тъжна, защото цялото счетоводството, търговия, финанси не ми носеха никакво удовлетворение и щастие. С бодра крачка преминах към психологията и психотерапията. Пътят е дълъг, изпълнен с много вътрешна работа, много статистика, доста финансови ресурси и много безсънни нощи. И все пак още в първия миг нещо в мен каза „клик“ – беше любов от пръв поглед и всеки ресурс си струваше. Пътят е дълъг и аз съм още на него.

Мечтаната работа има ли минуси?

Подготовка за интервю за работа

            Подготовка за интервю за работа

За мен не.

А какво те зарежда в работата ти?

Всичко. Хората, свързването, автентичността на контакта. Но за мен най-ценното е, че аз от всеки се уча, защото всеки клиент има какво да даде на терапевта си.

Какъв е твоят съвет към тези, които работят нещо, което не е точно тяхното?

Всички трябва да работим, защото „хляба е с пари“ 🙂. Когато работата е просто за пари, тя е празна за вътрешното аз – няма да се спирам професионално върху този проблем 😉.

Разбира се, че ми е било и понякога все още ми е ужасно трудно, понякога искам да се откажа, понякога мисля, че не съм достатъчно добра – но миналата година в живота ми се появи Мария. Разговорите с нея ме зареждат с изключителен позитивизъм и вяра в себе си – тази подкрепа е изключително безценна за мен.

Повече за Наталия може да прочетеш тук : https://being-me.bg/natalia/

А ти намери ли своята мечтана работа?
Ако все още я търсиш и имаш нужда от помощ, не се колебай да се свържеш с мен на 0889473424 или тук .

Мария Илиева

Мария Илиева

Здравей, казвам се Мария Илиева.
Аз съм кариерен консултант и специалист "Подбор на персонал".
Ще ти помогна да намериш мечтаната работа.