Петя Трифонова – Акушерка

Петя Трифонова – Акушерка

Моят път към мечтаната работа
2 мин. за прочитане
  1. Петя Трифонова – Акушерка

Има специални моменти в живота на човек, които никога няма да забрави. А сред тези специални моменти за една жена, несъмнено е раждането на дацата й. Има и хора, които неочаквано се появяват и остават завинаги специални за теб. Такъв човек за мен е Петя Трифонова. Лъчезарна, усмихната и добронамерена. Човек, който обича работата си. Ето и нейният път към мечтаната работа:

1. Здравей, представи се с няколко думи:

Казвам се Петя Трифонова. Родена съм в град София. Средното си образование съм завършила в 108 СОУ „Никола Беловеждов“ – хуманитарна паралелка с литература и история, а висшето в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“. По професия и по сърце съм Акушерка.

2. Каква искаше да станеш като пораснеш?

За щастие това беше и една от детските ми мечти.

3. Наричаш работата си „мечтана“ , какъв беше твоят път към нея?

Мисля, че пътят беше лесен, поне за мен. Кандидатсвах с биология, приеха ме. Тогава за Акушерка се учеше три години, като последния семестър беше държавен стаж. По няколко седмици бяхме в различни отделения -Гинекология, Патология, Детско, Реанимация, Родилно и разбира се Родилна Зала. Попадайки в Родилната зала, аз знаех, че това е мястото където искам да работя. Бях омагьосана.

4. Мечтаната работа има ли минуси?

За съжаление едва ли има работа, в която да няма минуси. И в нашата професия е така. В страни като Англия, Германия и още много други, Акушерката е тази, която поема жената от постъпването й в болницата, грижи се и я обгрижва докато жената роди (в случаите без усложнения). Тук при нас, това се поема от лекар и акушерката остава малко на заден план. Надяваме се, че един ден нещата ще се променят.

5. А какво те зарежда в работата ти?

Това несъмнено е първия плач на бебето, сълзите от щастие в очите на майката, усмивките по лицата на хората от екипа, участвал в раждането. Акушерството е призвание, оцеляват само тези, които умеят да обичат.

Петя, благодаря за грижите!

Ти намери ли своята мечтана работа?  Ако все още я търсиш и имаш нужда от помощ, не се колебай да се свържеш с мен на 0889473424 или тук .

Мария Илиева

Мария Илиева

Здравей, казвам се Мария Илиева.
Аз съм кариерен консултант и специалист "Подбор на персонал".
Ще ти помогна да намериш мечтаната работа.