CV -то на мама

CV -то на мама

CV
2 мин. за прочитане
  1. CV -то на мама

Вече отдавна си свикнала някое малко човече да ти казва „мамо“, но идва време да се върнеш на работа. Ако си изправена пред нелеката задача да намериш своето ново работно място – тази статия е за теб.

CV-то е първото нещо, за което трябва да се погрижиш. То е твоята визитка пред работодателя и е повода да получиш покана за интервю за работа – за това, не го пренебрегвай.
Обикновено едно CV задържа вниманието, на този който го чете, за 40-50 секунди. Това е твоето време да впечатлиш и да мотивираш работодателя да набере телефонния ти номер. Мисли за автобиографията си като за реклама. Не забравяй, че освен теб за желаното място са кандидатствали още поне 50 човека. За да изпъкнеш пред тях трябва да се постараеш.

Какво трябва да направиш?

1.Намери своето старо CV. То е добра отправна точка – защото е свършило успешно работата си. Поотупай го от праха.

2. Помисли дали това е формата на CV, който ще те представи по най-добрият начин в новата ти роля – работеща майка.

3.Сложи му нова, хубава снимка, на която си с най-лъчезарната си усмивка. Така че всеки, който разглежда CV-то ти, да си каже – колко е симпатична, ще е приятно да е от екипа.

4. Добави последната си месторабота и основните ти задължения на тази позиция.

Честа грешка, която допускат дамите, които търсят работа след отпуск по майчинство е, че го описват в CV -то си. Това е прекрасен период, който е повод за гордост, но на този етап от търсенето на нова работа, те поставя в неизгодна ситуация спрямо останалите кандидати.

След дълго отсъствие, се чувстваме неуверени в професионалните си качества и искаме да си спестим време и разочарование от срещи с неподходящи работодатели. Но, когато предупредиш в CV -то си, че последната 1, 2 или повече години не си работила активно, рискуваш да не получиш нито една покана за интервю за работа. Така ще пропуснеш възможността да убедиш работодателя, че ти си подходящия кандидат – точно защото си майка. А, как да стане това ще обсъдим в следващата статия.

Насреща съм ако имаш допълнителни въпроси или се нуждаеш от помощ при търсенето на работа. Не се колебай да се свържеш с мен на тел. 0889473424 или тук.

Ще се радвам да ти помогна.

Мария Илиева

Мария Илиева

Здравей, казвам се Мария Илиева.
Аз съм кариерен консултант и специалист "Подбор на персонал".
Ще ти помогна да намериш мечтаната работа.