Обещание „Нова работа“ – 5 стъпки за да го изпълниш

Обещание „Нова работа“ – 5 стъпки за да го изпълниш

CV
2 мин. за прочитане
  1. Обещание „Нова работа“ – 5 стъпки за да го изпълниш

Всяка година започваме с надеждата за по-добро и с обещания към самите нас, за да го постигнем. Ако твоето новогодишно обещание е „нова работа“, тази статия е за теб.

Месеците в началото на годината са идеалното време да намериш желаната работа. След отпуските всички са на работна вълна и стартират изпълнението на новите си проекти. Ще се изненадаш, колко са се увеличили предложенията за свободни места в сайтовете за работа.

Ето 5 стъпки, които да следваш за да изпълниш обещанието си и да намериш „своята“ работа:

  1. Разбери какво наистина ти се работи.

Не е важно просто да започнеш друга работа, а да намериш тази, която е подходяща за теб. В противен случай догодина ще имаш същото новогодишно обещание.

  1. Направи проучване

След като избереш подходящата работа, проучи фирмите, за които би работил. Разгледай информацията за тях в интернет. Разбери какви са изискванията им към служителите и какъв тип хора, работят за тях. Разпитай приятелите си дали  знаят  нещо повече.

  1. Наваксай пропуските

Ако проучването ти покаже, че професионалните ти знания са недостатъчни, ще е трудно да получиш желаната работа.  Няма да си конкурентен спрямо останалите кандидати. Не се отказвай – вземи мерки и наваксай пропуснатото. Ако не ти достигат специализирани знания – запиши курс, където да ги получиш. Ако нямаш опит – потърси стажанстка програма или друг начин за доброволна дейност, чрез която да натрупаш опит в сферата.

  1. Направи си супер CV

Твоето CV е най-важният документ при кандидатстване за работа. Не го пренебрегвай. То /неговата визия и съдържание/ е причината да получиш покана за интервю, но може да бъде и стънката по пътя към мечтаната работа. Може да научиш как да го напишеш правилно тук .

  1. Подготви се за интервюто за работа

С доброто CV, подплътено с подходящите знания и опит,  си на крачка от желаната работа. Единственото, което може да ти попречи да я получиш е представянето ти на интервюто за работа. Научи как да превърнеш интервюто в предложение тук.

Ако следваш тези 5 стъпки е време да помислиш за изпълнението на следващото ти обещание :).

Насреща съм ако имаш допълнителни въпроси или се нуждаеш от помощ при търсенето на работа. Не се колебай да се свържеш с мен на тел. 0889473424 или тук.

Ще се радвам да ти помогна.

Мария Илиева

Мария Илиева

Здравей, казвам се Мария Илиева.
Аз съм кариерен консултант и специалист "Подбор на персонал".
Ще ти помогна да намериш мечтаната работа.